Stor efterfrågan på bilar

Stor efterfrågan på bilar

Hur kan mindre leverantörer hålla jämna steg med efterfrågan?

2013-12-18

Det är stor efterfrågan på nya bilar just nu och många frågar hur biltillverkarna ska kunna hålla jämna steg med efterfrågan. Kim Hill undrar dock mer – hur ska mindre underleverantörer kunna hålla stegen med efterfrågan?

Hill, som är chef för ekonomiska utvecklingsstrategier vid automativ forskning säger:

”Det är en chans som kommer en gång i livet för de som vågar chansa. Många mindre företag är dock rädda efter den ekonomiska kraschen och behöver mer garantier från sina kunder för att våga satsa igen”.

Hill har startat en arbetsgrupp bestående av regeringar och finansiella rådgivare som ska fungera som ett stödsystem för att de mindre leverantörer ska kunna investera igen.

”I många fall är det en mindre summa som krävs för att ett mindre företag ska kunna hänga med i efterfrågan, kanske omkring 500 000 dollar. Där tror vi att lokala samhällen kan spela stor roll och hjälpa till” säger Hill.

I takt med att nybilsintresset ökar, växer samtidigt antalet äldre bilar som slutar att användas. Detta skapar ju i sin tur möjligheter på metallåtervinning- och bilskrotsmarknaden. (Läs mer på Lantzmetall.se) Det känns alltså lite som att lasternas summa är konstant när det kommer till bilindustrin och tillhörande marknader. Stängs en lucka till på ett håll, så öppnas en lucka på ett annat håll.