Frukostseminarium: Hur ser Stockholm ut 2070?

2014-04-11

Den 5:e November bjuder Sweco, MTR och Skanska in till ett frukostseminarium där framtidens Stockholm ska diskuteras. De har tagit en titt på hur staden växer och funderar kring hur transport och bostadssituationen kommer se ut om 60 år. Den stora trenden är att arbeta och leva hållbart och här finns det förebilder.

Två spännande svenska företag inom transport är Ryska Posten som grundades av ett glatt gäng ja-sägare som med ödmjukhet och tillmötesgång utvecklats från en budfirma till ett fullservicebyrå och eventbolag. Det andra företaget heter Idrottsbudet och har med ett kärt öga till idrotten byggt upp sin verksamhet. Idrottsbudet främjar idrotten genom att dels, anställa ungdomar som söker extrajobb i samband med elitidrottssatsningar samtidigt som företaget gratis lånar ut sina företagsbussar till lokala idrottsföreningar under helger, då bussarna ändå inte används. Fler företag bör utvecklas med ett hjärta och inte enbart  med ekonomisk vinning som drivkraft.

Förhoppningen är att fler liknande exempel på företagande med hjärta dyker upp under seminariet som blir det första seminariet utav flera planerade inom samma ämne. Det äger rum mellan 08.00 och 09.00 på Swecohuset, Gjörwellsgatan 22, i Stockholm. Dessutom kommer två gästföreläsare besöka seminariet. Göran Cars, en professor på KTH, berättar om infrastrukturens betydelse och hur stadens kvaliteter driver näringslivet, samt Per Wirtén, författare och frilansskribent, som ska prata om tunnelbanestadens comeback.

För att anmäla dig till mötet, klicka här.

För att se det ursprungliga pressmeddelandet finns det tillgängligt här: http://news.silobreaker.se/frukostseminarium-hur-ser-stockholm-ut-2070-5_2267191387990523904