Mycket på gång för SJ.

Mycket på gång för SJ.

Händelserik höst för SJ

2014-05-30

Det ser ut att vara en händelserik höst för SJ. Till att börja med så var det nära 314.000 företags- och affärsresenärer som reste med SJ under september månad, vilket är en ökning på 5,3 procent jämfört med samma period förra året.

Detta attributerar Anders Ekblom, försäljningschef för SJs företagsavtal, till deras uttalade målsättning att öka antalet affärsresenärer, samt försäljningsorganisationens hårda arbete med att analysera kunders behov och anpassa deras avtal.

– Våra säljare märker att fler företag efterfrågar kostnadseffektivt och hållbart resande från city till city. Just den användbara restiden, där resenären kan koppla upp sig och jobba, uppskattas av allt flera företag, säger Anders Ekblom.

Dessutom introduceras snart en ny app som ska erbjuda resenärer möjligheten att på ett enkelt och smidigt sätt köpa sina tågbiljetter direkt i mobilen. Denna app tillåter även kunder att välja platsspecifikationer efter behov och önskemål, som till exempel vagn anpassad för djur eller plats med bord. Appen ska också tillåta en att boka om- eller av sin resa, att skicka om ens mobilbiljett vid behov samt erbjuda möjligheten för SJ Prio Medlemmar att se sina samlade poäng direkt på startsidan.

Ett mer direkt och lätthanterligt biljettsystem som detta kan vara en mycket välkommen funktion för resenärer i alla omfattningar.

Slutligen blev SJ även nominerade till det prestigefyllda Future Transport Awards i kategorin Public Transport.

Detta med motiveringen att ”SJ Norrlandståg på ett innovativt och affärsmässigt sätt har tillfört ett nytt, högkvalitativt trafikerbjudande på sträckan Umeå-Stockholm.” Det här var specifikt för hur de utnyttjat Ådalsbanan/Botniabanan och förbättrat trafiken för resenärer längs hela norrlandskusten.

Denna framgång räckte tyvärr inte hela vägen fram för att säkra vinsten, då den gick till Jernhusen och Malmö Centralstation. Men en sådan här nominering fungerar ändå som ett starkt kvitto på väl genomfört arbete.

Låt oss hoppas att hösten och vintern visar på ännu större framgångar för SJ.

Relaterat om transport

http://www.uppsalastadsbud.se/

http://sl.se/sv/info/nyheter/nya-sl.se/