Göteborg ger liv åt entreprenörer

Göteborg ger liv åt entreprenörer

Mindmancer AB är årets företagare Göteborg 2014

2014-06-26

Den 4 april delades pris ut till årets företagare i Göteborg 2014. Trehundra företagare var på plats på showkrogen Rondo som är belägen i nöjesparken Liseberg där vinnaren skulle koras.

Utmärkelsen gick till företaget Mindmancer AB som grundades på grund av framgångsrik forskning på Chalmers Tekniska Högskola. Mindmancer tar fram säkerhetslösningar och bevakningspaket som bygger på intelligent videoövervakning, robotteknik och videoanalys, anpassade för en rad olika branscher. Företaget satsar på kontinuerlig utveckling, teknologi som ligger i framkant och lyssnar alltid till sina kunders behov. Företagets bevakningspaket är unikt för specifika hotbilder och innehåller helhetstäckande säkerhetslösningar. I samtliga tjänster ingår installation, hårdvara, service och koppling till larmcentral samt väktartjänster. Mindmancer har i dagsläget fjorton anställda och strävar efter att bli marknadsledande i Europa inom intelligent kamerabevakning inom fem år. Motiveringen till priset för årets företagare Göteborg 2014 löd:

”Årets Företagare Göteborg 2014 har genom sin målmedvetenhet, sitt kvalitetstänkande och nytänkande i en konkurrensutsatt bransch, utvecklat företaget med stor framgång och är goda förebilder med sitt entreprenörskap”.

Företaget Avloppsakuten är ett annat ugnt Göteborgs-företag som sedan starten 2007 har byggt upp ett stor kundbas genom hårt arbete och dygnet runt jour. Avloppaskuten samarbetar idag med det etablerade återvinningsföretaget Ragn-Sells vilket är ett bevis på hållbart tänkande. Man har även en garanti som säger "110 % tillbaka om du inte är nöjd". Ett uttalande som verkligen betonar att man tar arbeten seriöst.