Färre sista minuten-resor lovar fler aktiviter inom landet

Färre sista minuten-resor lovar fler aktiviter inom landet

Få sista minuten-resor tillgängliga från Sverige

2014-07-10

Sverige har haft en riktigt fin sommar år 2013 om man jämför med snittet för nederbörd och temperatur. Detta brukar enligt tidigare mönster leda till att det erbjuds och säljs många resor i sista minuten för de semesterfirare som snart ska gå tillbaka till arbetet. De allra vanligaste resorna i denna kategori och prisklass är de resorna som går till södra Europa, och då främst till Turkiet.

Amelie Enström som är VD för sajten Destination.se säger till di.se att många resenärer (fler än vanligt) hade bokat sina resor till semestern redan i januari och februari. Detta i sin tur gör det dyrare att boka resor i juni och juli eftersom utbudet har varit mindre än vanligt. Detta är något som gynnar de lokala resebolagen som satsar på nationella resor. Alternativ Trafik AB är en av dessa. Företaget anordnar spännande resor inom landets gränser och många ser fram emot en händesrik höst.

Enligt uppgifter från Destination.se var priserna på charterresor under juni månad cirka 20 procent högre än samma tid för juni 2012. I juli uppges prisskillnaden vara ännu högre än så.

Dock ska det tilläggas att det inte är helt kört för den som vill boka en billig resa. Det vackra vädret som varit i juli månad i Sverige har lett till att de sista minuten-resorna som finns att hitta är relativt billiga detta år jämfört med förra året, då juli månad innehöll mer regn i Sverige. Om man vill hitta billiga resor i augusti är det möjligt. Detsamma gäller även andra populära semestertider. Trots att många även har börjat boka sina resor kring jul och nyår, går det fortfarande att hitta bra priser på resor i december, säger Magdalena Öhrn som är informationschef på Ving.