Wasabi Web hjälper företag att öka sina intäkter

Wasabi Web hjälper företag att öka sina intäkter

Wasabi Web hjälper företag att förbättra sina resultat

2015-03-11

En annorlunda webbyrå, Wasabi Webs affärsidé är enkel: att skapa välgjorda produktioner som ger kunderna ökade intäkter. Och den fungerar. På bara några år har den uppsalabaserade webbyrån nominerats till flera priser och inlett samarbeten med ett flertal stora kunder.

I oktober 2013 vann Wasabi Web upphandlingen om norska Telenor Arenas nya hemsida. Samarbetet var framgångsrikt, framgår i artikeln “Lyckat samarbete mellan Telenor Arena och Wasabi Web gav ökade intäkter”, på tekniksajten Wtvg. Enligt artikeln har Telenor Arena ökat sin försäljning via webben med 19 % sedan den nya webbsidan lanserades. Bakom framgången med webbplatsen ligger tydliga målsättningar, en kartläggning av vad som förväntades generera intäkter samt fokus på användaranpassning. Telenor Arena fick en användarvänlig och estetiskt tilltalande webbsida som ökade biljettförsäljningen och gav resultat i form av ökade intäkter. Nyligen lyckades byrån även lägga vantarna på ett riksomfattande uppdrag för Svenska Kyrkan Unga som du kan läsa mer om här.

Sedan uppdraget för Telenor Arena har framgångarna fortsatt i positiv riktning för Wasabi Web. I tävlingen ”Årets Unga Företagare” 2014 lyckades de i hård konkurrens kamma hem en prestigefylld tredjeplats. Det här kan man läsa om i artikeln ”Nyskapande webbyrå tog hem tredjeplatsen i ’Årets Unga Företagare’ 2014” på Officeone. Priset delas ut årligen till unga företagare som anses vara förebilder för andra och som under det aktuella året lyckats med en prestation utöver det vanliga, 2014 var det alltså denna webbyrå som vann det prestigefyllda priset. 

Till vardags jobbar teamet bakom Wasabi Web med att hjälpa företag med insatser inom webbutveckling, programmering och sökmotoroptimering. De har expertkunskaper inom konverteringsoptimering och vet vilka strategier som genererar ökad försäljning via webb. De kan också hjälpa olika typer av företag att skräddarsy Wordpress-hemsidor med hjälp av responsiv design. Bland webbyråns uppdragsgivare finns flera stora företag, men också media och kommunikationsbyråer.