Skånska Boozt får genomslag i e-handeln

Skånska Boozt får genomslag i e-handeln

Stora framgångar för svenska Boozt – siktar på börsnotering 2016

2015-07-21

Det är redan känt att svenskt mode har haft en väldigt stark framväxt på nätet. Och det syns tydligt på onlineklädbutiker som Boozt.

Den skånebaserade klädsiten Boozt har nu vuxit till en kraft att räkna med inom den svenska e-handeln. På bara några år har de gått från att vara en mindre startup till att nu förutspås att omsätta över en miljard innan året är slut.

Alldeles nyligen fick de ett tillskott om 150 miljoner kronor av två investerare från Danmark; Sampension och Friheden Invest; och har i samband med detta också gjort en konvertibel på 100 miljoner kronor till aktier. Med denna investering har företaget samlat in runt 400 miljoner i externt riskkapital, med tidigare investeringar från klädmärket Ecco och riskkapitalbolagen Sunstone och Verdane.

Nu planerar företaget att skaffa sig en börsnotering i norden. Men exakt var har de inte bestämt än.

- Vi är på en marknad med hög tillväxt. Fler och fler köper kläder och mode på nätet, samtidigt som de stora aktörerna, inklusive oss själva, kommer att ta en ännu större del av marknaden. Det erbjuder riktigt spännande framtidsutsikter, men det är viktigt att betona att den nedersta raden kommer med med oss, säger Hermann Haraldsson, vd på Boozt, till Ehandel.se.

Källa: Breakit.se