Harmony of the Seas - Världens största kryssningsfartyg

Harmony of the Seas - Världens största kryssningsfartyg

Så mycket kostar världens största kryssningsfartyg

2016-08-26

Harmony of the Seas är namnet tilldelat världens största kryssningsfartyg. Med en vikt på 227,000 ton och ett värde på 1 miljard dollar, väcker fartyget intresse från människor världen över. Fartyget mäter upp till imponerande 362 meter i längd från för till akter, och bjuder på alla möjliga aktiviteter man kan tänka sig. 18 våningar (ja, du läste rätt) fullspäckade med allt från rutschkanor till konstutställningar. Alla ombord får sitt eget Royal WOWBand, ett armband som används för att få tillgång till sin hytt, besöka gymmet eller testa sin tur på casinot. Men vad är det egentligen som finns inuti Harmony of the Seas, och lever den upp till förväntningarna?

Äventyr

När det kommer till äventyr har Harmony of the Seas mycket att erbjuda. Det som kanske står ut mest på hela fartyget är The Ultimate Abyss - världens högsta vattenrutschkana till sjöss, som slingrar sig genom 10 våningar. Är man sugen på att klättra finns även den möjligheten, med de 13 meter höga klätterväggarna. En surfsimulator finns på plats med möjlighet att åka så många gånger man vill. För nybörjare finns lärarledda lektioner som man kan betala för. För den mest vågade finns även en linbana på våning 9 som sträcker sig 25 meter. Mindre adrenalinfyllda, men ändå roliga aktiviteter erbjuds även ombord i form av minigolf, basket, pingis och skridskoåkning.

Underhållning

Teater och musik kan man unna sig på Harmony of the Seas. Besök jazzklubben med livemusik, eller få dig ett skratt på skeppets egen standup-show. Ett givet måste är att besöka Bionic Bar, där diverse uppfriskande drycker serveras av robotarmar.

Spa

Vad skulle en resa vara utan avslappning? Massage, akupunktur och avslappnande ansiktsbehandlingar är bara några få exempel av det som man kan göra på fartyget för att slappna av. Ta ett avkopplande bad i en av de många bubbelpoolerna, eller varför inte ett behagligt yoga-pass. 

Mat

Upp till 5479 gäster får plats på skeppet, vilket förklarar anledningen till att det finns så många restaurangalternativ. En minst sagt kulinarisk upplevelse väntar ombord, med mycket flexibilitet när det kommer till vilken tid och var du vill äta.

Kort och gott kan man säga att det är det mest exklusiva kryssningsfartyget som finns. Är man intresserad av att ta sig en åktur så kan man enkelt boka en resa på WonderCruises.se, där skräddarsydda paket med flyg till avfärdsplatsen ingår.